HTML

Suhanc- és jelenkorunk szösszenetei

Tardai gyüttmentek és Sohaország olvasóinak apróbb szösszenetei, melyben megmutatjuk, hogy régebben mennyire voltunk állatok vagy rosszabb esetben még ma is mennyire állatok vagyunk. Ez a blog önmagában nem állja meg a helyét, nem rólam és a történetekről szól, hanem rólunk, akik a posztokat és a kommenteket írjuk, tehát olvassátok a kommenteket is, néha nagyobb állatokra leltek, mint én vagyok.

Friss topikok

  • szögyi (törölt): @FritzTata: Gondolom ez ideillik: urbanista.blog.hu/2009/08/06/az_onkormanyzat_mint_termeszetes_e... (2009.08.06. 22:19) Városi akadályverseny
  • DragonZ: @golyo1974: szerintem elég egy másik pasira áttérned. :) ha már a jelenlevők kivételek ... ;) :) (2009.07.15. 16:28) Részegek védőszentje...
  • Dreamair: @FritzTata: nem ismerem (2009.07.07. 11:13) Ugrájjá'
  • FritzTata: @v524: tévedsz... :-) (2009.07.06. 11:13) Tankör kirándulás 1. rész
  • ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: @DragonZ: csapatrombolo rendezvenyeken sajnos kiderul, hogy azert a rendszergizdak meg nem az igaz... (2009.07.05. 01:21) Csapatépítés

Üvegvisszaváltás

2009.06.27. 14:01 DragonZ

Miután FritzTata volt oly önfeláldozó, hogy elkezdte ezt a blogot, és felajánlotta a lehetőséget elvetemült külsős szerzőknek, hogy posztokat küldhetnek neki, úgy gondoltam élek a lehetőséggel.

Szóval most következzen egy kis múltidézés. Legalábbis az én múltam idézése.

 

Kicsiny országunk egyik nagyobb városában évekkel ezelőtt egy új találós kérdés került köztudatba. Nevezetesen, hogy:

Mi az, Auchanban van, és mindenki bámulja?

Üveget visszaváltó főiskolás. ( Nem pont így, de ha leírom a fősuli nevét, akkor beazonosítható lenne, ezt pedig nem szeretném. :) )

A kis vicc forrása egy három főből álló, de annál viccesebb, és alkoholtartalmú italok fogyasztását tekintve meglehetősen hatékony kis csapat.

 

Gondolom, azt senkinek nem kell mondanom, hogy egy főiskolai kollégiumban a jegyzeteléstől kifogyó tollak mellett egyéb piaci forgalomba kerülő termékek is a fogyóeszköz kategóriába sorolódnak. A szoba berendezésein túl ide tartozik még az óvszer és a különböző kiszerelésben kapható alkoholtartalmú italok széles skálája, legyen szó sörről, borról, vagy töményről. Bár a történet leginkább a kiürített üvegekre fókuszál. Továbbá egyes női és férfi egyedek szexuális értelemben vett ártatlansága is el tud „fogyni” a főiskolás éveik alatt. Történetem főszereplői a gumikat használták ugyan, de nem számolták, szüzek már nem voltak, azokat viszont gyűjtötték, mint ahogyan az elfogyasztott piák visszaváltható üvegeit.

 

Azt vették a fejükbe a srácok a félév kezdetén, hogy majd csak a vizsgaidőszak előtti héten viszik vissza az addig összejött göngyöleget a közeli áruházba visszaváltás céljából. Ehhez azonban rögös, és leginkább másnapokkal tarkított út vezetett, melynek állomásai nem mindig ismertek sem a köz, sem pedig az érintettek számára. Maximum diavetítés formájában lelhetők fel emlékmorzsák a tivornyáikról. Mondjuk ez nem meglepő, tekintve a tekintélyes mennyiségű elfogyasztott alkoholt. Mivel nem voltunk egy társaság, csak látásból – a sörös korsó alján áttekintve – ismertük egymást, így nem tudok érdekes történeteket mesélni a célhoz vezető úton található megállókról. Ellenben a katarzis pillanatai igen mélyen megmaradtak bennem, illetve sok más emberben is.

 

Mivel sem szobatársam, aki két sörtől vigyorgott, mint a vadalma, sem én nem fogadtunk józanságot ezért nálunk is gyűltek az üres sörös és boros üvegek. Ezekkel meglehetősen rendszeres időközönként – amint a tárolásukra szolgáló szekrény megtelt – betértünk az említett kereskedelmi egységbe visszaváltás és új példányok beszerzése okán. Egy ilyen esemény megvalósításába kezdünk bele az utolsó héten is. Arra azonban nem számítottunk, hogy ezzel, az adott pillanatban nem vagyunk egyedül.

 

A kollégiumból két módon lehetett eljutni a bevásárló központba. Az egyik lehetőség egy kb. 10 perces gyaloglás egy ösvényen a kertek alatt, a másik opció, pedig a busz és pár perc séta egyvelege. Mivel teleraktunk két hátizsákot és egy nagyobb sporttáskát, ezért mi a második variációt favorizáltuk. Az említett háromfős csapat is ezen megoldás mellett döntött. Velünk ellentétben ők egy kicsit nagyobb téttel játszottak. Konkrétan mindhármukon egy-egy nagy hátizsák fullra pakolva, valamint két nagy sporttáska, szintén nem üresen. Menetfelszerelésüket még egy púposrqa rakott, normálméretű Auchan-os bevásárlókocsi egészítette ki. Mondani sem kell, hogy kissé meglepődtünk a látottakon. Mint ahogyan az a mintegy hatvan-hetven diáktársunk, akik az érkező busztól tartottak velünk, és kis csapattal ellentétes irányba, a kollégium épülete felé. Néhány lány elborzadva, néhányan csodálkozva, a srácok általában elismerően bólogatva esetleg „jók vagytok skacok” felkiáltással nyugtázták az eléjük táruló látványt.

A buszhoz közelítve a sofőr meglátta a közeledő különítményt és nagyon vidám lett. Ennek jeleként, minél közelebb értünk, annál szélesebb lett a vigyor az arcán. A végén abba az állapotba jutott, hogy ha nem lett volna füle, akkor körberöhögi a fejét. Ekkoriban már dívott arrafelé az első ajtós felszállási rend. A srácok már nézték, hogy hogyan tudnának feljutni a bevásárlókocsival, amikor a sofőr kinyitotta a hátsó ajtót, ahol a babakocsival lehet felszállni és szólt nekik, hogy ott simán menni fog. Majd a srácok is, és mi is elfoglaltuk helyünket a buszon, ami kisvártatva elindult. Először egy középiskola melletti kies megállóban állt meg a busz. Itt jellemzően fiatal gyerekek szálltak fel néhány tanárral egyetemben. Hamar terjedt a nevezetesség híre az ifjak soraiban, akik röhögcsélve struccoltak a srácok irányába. Egy-két tanár is elmosolyodott a látottakon. A többiek véleményét, most hagyjuk.

 

Egyre közeledett a végkifejlet, ugyanis mi a második megállóban szálltunk le, ahol viszont sokan próbáltak feljutni a buszra a vásárlásból hazafelé tartva. Itt nem kis megdöbbenést és röhögést váltott ki a vegyes összetételű várakozókból a „kisebb” csörgéssel leevickélő ifjak megjelenése. A lentiek közül ki-ki kora, és vérmérséklete szerint kommentálta a mutatványt. A buszmegálló és az üzlet közötti gyalogút sem volt egyszerű, tekintve, hogy egy főút mellett vezetett a járda, majd keresztül kellett menni a parkolón is a bejáratig. Mi a srácok után haladtunk és próbáltunk nagyon komoly arcot vágni. Nem igazán sikerült, mivel könnyes szemmel röhögtünk. Az autósoknak is sok volt az eléjük táruló kép, ezért majdnem tömegbaleset lett a vége, de szerencsére csak egy autó szenvedett kisebb károkat, amikor a parkolóban vonuló csipet-csapat elvonta egy épp kiállni készülő sofőr figyelmét, aki tolatás helyett előre indult és lekoccolta a padkát.

 

Elérkeztünk a csúcspont előszobájához. Itt meg kell említeni, hogy abban az Auchanban nem az épület oldalán van egy ablak, ahol visszaveszik az üvegeket, hanem bent a vásárlótérben, de a legtávolabb minden bejárattól. Konkrétan keresztül kell csörtetni az egész placcon a motyóval, hogy odaérj. Ekkor már mi mentünk elől, de minket is megbámultak, mert hát csörögtek a hátitatyók, meg a kezünkben levő táska is elég rendesen. Az igazi döbbenetet a mögöttünk érkező erősítés betoppanása okozta. A biztonsági őr nem igazán tudta hová tenni a helyzetet, ezért úgy döntött egy kissé mogorva pillantás után, hogy inkább vinnyogva röhög egy kicsit. A gondolatot tett követte. Az éppen bevásárló szülők egyike, gyermeke szemét eltakarva próbálta óvni csemetéjét a várható jövőképtől, többen „ezek a mai fiatalok”, meg „hát ez hallatlan” és hasonló kijelentések között tovább ballagtak. Persze eközben legalább kétszer visszafordultak, hogy megbámulhassák ezt a frappáns bevonulást. Álszent köcsögök. Főleg a nyuggerek voltak ilyenek. Szidták a fiatalságot, közben meg kocsányon lógó szemekkel bámultak minket, leginkább az utóvédet. Valószínűleg eszükbe jutott a fiatalkoruk, amikor vagy ők is ilyenek voltak és nosztalgiáztak közben, vagy – és ez a sanszosabb – nem volt rá lehetőségük és irigykedtek.

 

Mi már odaértünk az üvegvisszaváltóhoz és kezdtük kipakolni a saját termésünket a pult túloldalán álló, nagyjából velünk egykorú hölgy elé, aki a folyamatosan sokasodó üvegek láttán kissé elpirult. Szerintem új munkaerő lehetett az üvegvisszaváltósoknál ezért volt zavarban. Olyannyira, hogy újra kellett számolni az üvegeket, pedig nem is vittünk sokat. Összesen valami 20 sörös és 30 borosüveg volt a termelt mennyiség részünkről.

Már majdnem végeztünk, amikor mi már meghallottuk az érkező srácokat. A csaj még nem, mert éppen pakolászott és az a csörömpölés elnyomta az lassító bevásárló kocsi zaját. És itt jött a katarzis. A csaj kinézett a kis pultja mögül és meglátva masszívan megrakott kocsit, valamint a táskájukat kinyitó, ezzel együtt veszettül csörgő srácokat hangosan csak annyit mondott teljesen elvörösödve, hogy „Ezt már nem.” és elment hátra.

A srácok értetlenül néztek ránk, mi meg hasonlóan hülyén rájuk, hogy most mi van? Végül jött egy fiatal srác a csaj helyett, gondolom a hölgyemény volt oly kedves és átruházta a lehetőséget a kollégájára. Nos, ő sem volt bőbeszédűbb, miután meglátta, mi vár rá. Csak annyit mondott: „Na baszdmeg!”

 

Ekkor kezdtünk el mind az öten a földön hemperegve, ujjal mutogatva, hangosan röhögni.

 

Szóval innen származik a bevezetőben említett kis poén.

 

U.i.: A srácok természetesen nem üres kézzel tértek vissza. És nem kenyeret, meg málnaszörpöt vettek.

 

42 komment

Címkék: üveg pia koli

A bejegyzés trackback címe:

https://sztorizgatos.blog.hu/api/trackback/id/tr431211908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Troppauer Hümér 2009.06.27. 15:12:26

Vajon mennyi idő volt a három hátizsáknyi, két irgalmatlan nagy sporttatyónyi és az ósönös bevásárlókocsinyi alkoholt elpusztítani? :D

Tsabi 2009.06.28. 13:06:27

@Troppauer Hümér: megy az eleg gyorsan :) En egyszer haveromat kertem meg, hogy jojjon mar el kocsival hozzam, mert mindig nalunk ment az edzotabor kocsmazas elott, aztan mar alig lehetett bejutni a konyhaba az ures uvegektol. Na ott konkretan egy kombi kadettot toltottunk meg, csomagtarto tele plusz a hatso ulesre is jutott egy keves. Utanam nem kis sor gyult ossze, mire sikerlt vegigszamolni az uvegeket.. :) Termeszetesen a penzbol piat vettem :)))

golyo1974 2009.06.28. 20:47:44

Na sziasztok fiúkák :-)
Kurva fáradt vagyok, holnap meló ott mindent magamba szívok :-) és megkapjátok a magatokét :-D Csók

golyo1974 2009.06.29. 08:16:06

Jó reggelt mindenkinek :-))

golyo1974 2009.06.29. 08:54:01

Bassza meg a füvescigim meg a múlt homályába került fbm....

FritzTata 2009.06.29. 08:59:40

@golyo1974: nem egészen, de a többi titok ;-)

golyo1974 2009.06.29. 09:00:44

@FritzTata: Ne húzz fel így korán reggel fbm!!! Mit ütyködsz???

FritzTata 2009.06.29. 09:01:32

@golyo1974: pihenek, szabadság van, ma nem dolgozok semmit :-)

golyo1974 2009.06.29. 09:12:21

@FritzTata: Akkor vagy itt nem?? Mi a titok??

FritzTata 2009.06.29. 09:26:55

@golyo1974: nemnem, most otthon vagyok, tényleg nem csinálok semmit, zenét hallgatok, olvasgatok. Semmi extrát :-)

DragonZ 2009.06.29. 09:29:01

@Troppauer Hümér: Ahogyan az a történetben is szerepel egy félévnyi, pontosabban szorgalmi időszaknyi idő volt ennyi pia elfogyasztása. Ez a való életben közel 15 hétnyi időt foglal magába.
Azonban ez a mennyiség a srácok elbeszélései alapján csak a bemelegítésre volt elég, és volt pár olyan üveg is, ami a buli áldozatává vált és darabjaira hullott. :)

DragonZ 2009.06.29. 09:30:24

@golyo1974: csókolom Golyó néni. :D

@FritzTata: üdv, és jó pihenést. :)

golyo1974 2009.06.29. 09:33:00

@DragonZ: Jó reggelt te posztos :-) Picit nem vagyok aztán miket látok!!! Jó ez így, járjanak csak az agytekervényeitek (már ami megmaradt ennyi pia elfogyasztása után)...

Fernando Colombus 2009.06.29. 09:44:05

Hasonló sztori velünk is megtörtént, csak kicsit máshogy, és sokkalta macerásabb volt...

A koliban voltak korszakaink, ezt azután tudtuk meg, hogy magyarázták hogy Picassonak is volt piros meg kék korszaka, nekünk volt pezsgő meg konyak korszakunk, kb hasonlóan ocsmányul festettünk ki mindegyik után. A pezsgőzés már a fasz tudja honnan jött, de olyan szinten tudtuk tolni, hogy a kis társaság a szülinapomon elfogyasztott a klubban 27 üveg pezsgőt, amiket szépen sorban kiraktunk a színpad szélére. Mondanom sem kell, hogy éjfélre már igen ocsmány volt mindenki kinézete, főleg hogy Topika rájött, hogyan kell húzóra inni az üveges BB-t, és mivel ezt nem hitte el neki senki, háromszor kellett megismételnie egymás után. A dj arc meg nézett, hogy a fasz tudta hogy szarvasbőgés is van a Greece2000 alatt, tuti a hülye öccse mixelte rá ezt az mp3-ra miközben ő quake arénázott a hétvégén. Az este végére már erősen forma 1 eredményhirdetést játszottunk, Balu haverom locsolta a pezsgőt félmeztelenül, volt is sipítozás, azt mikor jöttek a portások hogy talán mégse, megbeszélte velük hogy de de de, kurvára de és kuss legyen. Aztán ennyiben is maradtak...
A konyakos korszak azután lett, hogy egy rosszul sikerült pezsis este után sikerült a szénsavas itókát orron át távoztatni, azt átmart néhány réteget az emberek orrnyálkahártyájából, ilyen aljas piával meg a továbbiakban barátkozzon akinek két anyja van.
Konyakkal már neccesebb volt a szitu, a 720ért kapható Napóleon vinjak nem volt az a francia minőség, ellenben egész gazdaságosan lehetett vele elintézni a májat és a látóidegeket...

Az év végére sikerült megtelíteni pezsgős meg sörösüveggel két beépített szekrényt úgy, hogy a vizsgázóöltöny már csak egy fogason lógott a radiátorcsövön, az ágyneműtartóban is piásüveg volt, azt egy izgalmasabb töcskölést hallani lehetett a menzán is, olyan volt mintha két bevásárlókocsi versenyezne fullra üvegekkel megpakolva lefelé taigetoszról. Mikor az ember azt hallotta, hogy hopp, most gödör, hopp most gödör akkor lehetett tudni, hogy beindult a móka, mikor a kátyús úton vergődő kocsi ment, akkor már nem sok van hátra az előadásból..
A visszaváltás nem volt egyszerű, Igor haverom 1es golfjával mentünk, a kocsi fullra került üvegekkel, fostunk is, hogy ha most belénkjön valaki beszarunk mire kitakarítjuk, de nem így lett. A második bolt után már rutinosabbak lettünk, bementünk megkérdezni mennyi rekesz van, mennyi üveget hozzunk be, és persze, nem gond, levásároljuk az egészet, szigorúan nem visszaváltós piával. Asszem 2 coop, 1 áfész, 1 reál, meg egy cba volt mire vissza tudtuk váltani az összes üveget...

Mokele-Mbembe 2009.06.29. 09:45:29

Éljen a 7fő...

Én eccer akkor gazdagodtam meg, amikor visszavettem az albérletbe kiadott lakást két bölcsészlánykától. Három műanyag kosár (cca 80-90 db)borosüveget vittem vissza helyettük. Még jó, hogy olcsó szart ittak, ahogy egy egyetemistához illik, mert annak visszaválhatós az üvege.

Ezektől a hölgyektől tanultam meg, hogy nem feltétlenül kell fiúnak születni ahhoz, hogy valaki végtelenül igénytelen legyen...

golyo1974 2009.06.29. 10:07:41

Mi nem pöcsöltünk azzal, hogy visszavigyük, a kukázók jól jártak velünk. Hogy miért szoktak oda azt nem tudom :-DD

DragonZ 2009.06.29. 10:08:08

@Mokele-Mbembe: hááát igen. a nők is tudnak iszonyatosan igénytelenek, rendetlenek és ocsmány módon részegek lenni. :D

golyo1974 2009.06.29. 10:13:46

@DragonZ: Ezt meg sem hallottam :-D

DragonZ 2009.06.29. 10:23:04

@golyo1974: főleg, hogy olvasni kellett. :DDD

golyo1974 2009.06.29. 10:37:29

@FritzTata: Nem kaptál ihhletet? Valaki?? Dolgozom fbm.... Ilyen is már régen volt...

FritzTata 2009.06.29. 11:02:18

@golyo1974: fbm, pénteken volt poszt este, DragonZ szombaton is posztolt. Mivel hétvégén nem nagyon olvastok blogot, ez azt jelenti, mára volt kettő reggel, nem elég, fbm? :-)

annyit ígérek csak, hogy talán ma lesz egy posztocska ;-)

golyo1974 2009.06.29. 11:13:47

@FritzTata: Na azért :-) Tudod, hogy kielégíthetetlen vagyok :-DDD

DragonZ 2009.06.29. 11:43:43

@FritzTata: na látod, a nőknek semmi sem elég jó. :D
De asszem majd a következő írásom megjelenésének időpontját egyeztetem veled, mert még a végén elkényeztetjük a közönséget, hogy egymás után posztolunk. :)
Mondjuk én max heti egy írást tudok bevállalni. :)

@golyo1974: persze, aztán meg amikor már valaki nekiállna kielégíteni, akkor meg fáj a fejed. :P ;) :)

golyo1974 2009.06.29. 11:45:31

@DragonZ: NEKEM SOHA NEM FÁJ A FEJEM :-P

Mourinho már nem a király 2009.06.29. 12:20:24

Ilyen üveges mókára többre is emlékszem, nem egyszer kellett a 10 percre levő + áruházból eltolni a bevásárlókosarat a koleszig, és fullosan visszavinni.
A legdurvább az volt, amikor buszos terepgyakorlatra mentünk. Indulás, mindenki be van tankolva piával, semmi szoktalan. Azért az a nagymenőknek is meglepő volt, amikor érkezett 2 srác, egy rekesz Tokaji furminttal a buszra. Na itt éreztem, hogy erről a terepgyakorlatról nem sokat fogok tudni mesélni a későbbiekben.
Talán jobb is, ha a részletek homályban maradnak, 2 dolog maradt fenn, egyik az, hogy a soför mögött 2 hely üres volt, ott gyűltek az üvegek, egy idő után annyi lett, hogy mikor a Bükkbe kacskaringózott a busz egy-egy kanyarnál kezdett leborulni az egész, na ekkor éreztük, hogy ez már nem lesz jó.
A túravezető (mindenben első volt, a piálásban is) este kicsit meg volt fáradva, mikor megérkeztünk a kempingbe, tök sötét volt, és volt egy kiskocsiknak való parkoló, szinte fullosan. Innen egy keskeny út vitt fel a faházakig, ami a parkolóból indult, és ennek megfelelően normális kiskocsiknak volt kitalálva. Nade ugyan hogy mennénk mi fel gyalog azt az 50m-t, kiadta a parancsot, tolassunk oda fel (este, tök sötét). A buszvezető majdnem elsírta magát, mondta is, hogy sok csoportot vitt már ő mindenfele, de ezt emlegetni fogja mindörökké. Persze miután letette a járgányt egy kis borral megvigasztalódott ő is.

Az volt még szép, amikor az utolsó nap befáradtunk Egerbe, mert van ott egy ismerős pince, hogy ugyanmár vegyünk egy kis bort hazaútra, meg a hazaiaknak, ilyesmi. Ekkor az 5 napos intenzív májkúra hatására már mindenki eléggé fáradt volt, de azért egy kis jófajta borral elkokettáltunk. A csoport összesen valami 80 liter borral távozott, elég szép forgalmat generálva :)

Nah asszem kicsit hosszabb lett, mint amilyenre terveztem, pedig még egy sor érdekesség ki is maradott (a busz tetején levő szellőző ablakon a rókacsalád terjesztése, gondolom a mögöttünk levő autós nagyon élvezte).

golyo1974 2009.06.29. 12:36:58

@Anthony - awkward silence: Ezek a rókák hol meg nem jelennek :-))) Hihetetlen!!!

Fernando Colombus 2009.06.29. 13:08:58

Mi egyszer kitaláltuk, hogy oviskorunkat visszaidézve nekiállunk építkezni, csak nem fakockából, hanem sörösüvegből. Mindet a kocsmában, a fából készült asztalon, amely még arra is bemozdult, ha valaki kifújta a cigifüstöt. Asszem 9 üveget sikerült egymásra rakni, persze úgy, hogy egyik sem volt tele. A vége már elég necces volt, a pultosgyerek nézett is, hogy oké, mostantól csak csapoltat kapunk azt gecizzünk a félliteres műanyagpohárral, attól ember nem hal meg (pedig Torrente óta tudjuk hogy a műanyag villa is gyilkos eszköz lehet). Másnap megpróbáltuk józanon, 5 üvegnél tovább nem jutottunk. Közvetlen ok-okozati összefüggésként megállapítottuk, hogy az elfogyasztott sör mennyiségével arányosan javul az építkezőkészségünk, így egyből értettük a sok kőműves mi a faszért kezdni a napot 3 kőbányaival...

SaveMyShoes 2009.06.29. 13:27:20

@FritzTata: "talán lesz ma posztocska" eszemaszta csöppkisszád! köszikécske! :DDD

Én csak ma pótoltam a múlt heti mulasztásaimat (exkúúúzálás az előző posztban, golyo-nak... mert neki feltünt, h nem vagyok!!! :DD), de már túl vagyok rajtuk... jöhet a következő! :DDD

SaveMyShoes 2009.06.29. 13:28:40

@Fernando Colombus: eszta zokokozatiságokat!!! hüjjje Kelemen meg annó az assszonybeépítéssel próbálkozott! :D

DragonZ 2009.06.29. 13:48:57

@v524: annak is meg van a maga előnye. Legalább nem pofázik, hogy miért isszuk a sört a munka helyett. :DDD

SaveMyShoes 2009.06.29. 14:06:46

@DragonZ: na, és ezé kellett nekije visszavinni a züveget asszonyhelyett!!! :DDD

golyo1974 2009.06.29. 14:09:20

Na hol a napi betevő FritzTata?????

DragonZ 2009.06.29. 14:27:12

@v524: az üvegekért viszont pénzt kapott, addig az asszonytól meg ki. :DDD

DragonZ 2009.06.29. 14:30:57

@golyo1974: türelem. majd megérkezik. :)

DragonZ 2009.06.29. 14:33:40

@v524: tényleg, kedves, mikor óhajtol reagálni az üzenetemre? hmmm? :)

SaveMyShoes 2009.06.29. 14:35:27

@DragonZ: a pénzé meg vehetett asszonyt... circle of life!!:DD

golyo1974 2009.06.29. 14:47:20

@FritzTata: Tudom mondtam :-DD hiszti-hiszti-hiszti-hiszti-hiszti-hiszti
süti beállítások módosítása